lørdag den 13. februar 2016

Min elskede laksSom nævnt tidligere har jeg glemt at dele en af mine helt store samlinger med jer. Samlingen blev fordoblet her i sidste weekend hvor jeg hente de ting min far havde hentet til mig, og som kæresten havde fundet på Loppeladens facebookside.
Det drejer sig om min samling af glas i laksefarvet (ved godt billederne snyder lidt, men de er laksefarvet/svag lyserød allesammen). Meget af det er (tror jeg nok) fra Fyens glasværk og andet er af ukendt (for mig) oprindelse. 
Det betyder ej heller noget for mig om det er et særligt mærke - bare det har den rigtige farve og et udtryk der tiltaler mig. Hvilket jo selvfølgelig også gør at nogle mærker (RC og BW) tiltaler mig, men er ikke ude efter at få en "fancy" samling, blot at samle på ting som mine øjne elsker at kigge på!Billederne snyder jer lidt for den helt nøjagtige farve, men synes de fanger den ok. Det med "krummelurer" kanter (kanden, tallerkener, fad og skåle) er i samme serie og er totalt forelsket i det! Det er lige min smag. Rigtig feminint og fint. Farven på disse er heller ikke så kraftig, da glasset er mere tyndt i det.
Kanden fik jeg af kærestens bedstemor, da mine øjne faldt på den i hendes skab en dag og så var jeg solgt. Jeg havde i forvejen en af de to skåle og resten har jeg fået fra Loppeladen. Tænker at de små tallerkener og faddet kan bruges til en hygge-kaffe-kage-slapperas.


Dette fad med karaffel og glas var noget af det første jeg begyndte at samle på. Faktisk skyldes min passion for dette glas, at min tidligere veninde havde noget hun havde arvet fra noget familie og så fandt jeg pludselig noget til hende på genbrug - og så endte det med at jeg selv begyndte at samle på det også, fordi jeg fik fat i noget til hende og vi ikke ses mere. OG selvfølgelig fordi jeg selv blev helt vild med det!


Skålen her fandt jeg på genbrug og farven matcher godt til det "krummelurer"-sæt jeg har fået senere.


Fadet her er en af de ting jeg fik fra loppeladen. Glassene hører til karaflen. 


Vasen her er jeg helt vild med. Den var iblandt tingene fra Loppeladen og jeg glæder mig til at få nogle flotte hvide liljer (min yndlingsblomst), som kunne se mega flotte ud i den - eller nok nærmere roser, da liljernes støvdragere er vildt giftige for katte.


Trekløver fadet er bare mega flot og brugte det juleaften til at have juleguf i. Der kan ikke være så meget på det, men det er jo også en fordel når man er igang med en livsstils ændring. Jeg fandt det på genbrug og jeg er bare så glad for det!


Fadet her er meget stort og faktisk ret solidt. Det er noget anderledes end de andre glas ting, da der er nogle "sandblæste" deltajer i nogle af takkerne/bladene. Det er lidt et dårligt billede, men tænker i kan forestille jer det. Fadet er fra Loppeladen.
Lågkrukken (ELSKER lågkrukker - i både glas, porcelæn osv.) fandt jeg vidst så vidt jeg husker på et bagagerumsmarked i byen. Jeg måtte bare have den med. Tror den kostede omkring 30-40 kr.


Sidst men ikke mindst er der endnu en stor skål. Den var med i samlingen fra Loppeladen og jeg elsker det! Det er meget tykt i glasset, stilrent og generelt flot. Dog er der et lille skår i kanten, men det sker der ikke så meget ved. Har faktisk gået forbi en lille udgave af samme skål i Guld og Rod i byen og kan slet ikke vente med at komme ud og se om jeg kan finde det. Fortryder mega meget at jeg ikke tog det med. 20 kr er jo ikke meget for sådan noget.


Så er der vidst ikke mere jeg kan vise jer af den samling. Mener ikke jeg har udeladt noget, ellers må jeg dele det med jer en anden gang. Jeg tænker at i nok ikke nødvendigvis er så begejstret som jeg er for det her glas, men hvad - så er der mere til mig.
Jeg er mega glad for det og håber at jeg inden for nærmeste fremtid kan få dækket et super smukt bord. Har nemlig tænkt mig at kombinere det med mit Royal Copenhagen - ja i (kæresten) tænker nok at laksefarvet og blåt ikke går så godt  i spænd, men jeg skal vise jer skal jeg!

Håber i overlevede det laksefarvede tema, og jeg lover jer at jeg vender tilbage med endnu et kig ind i en anden af mine obsessions/samlinger. Tænker det eventuelt det kunne være min lågkrukke samling! Den er dog ikke så stor endnu, men det skal den nok blive en dag!

God lørdag til jer alle!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja! Er bare så glad for det! Det er mit laksefarvede guld! ;)

      Slet