lørdag den 25. februar 2017

Rod i roderietDer er sket så meget den sidste måneds tid og grundet stress og manglende overskud har jeg ikke været aktiv herinde. Jer der følger mig på Instagram har dog fået lidt livstegn i ny og næ. Min fødselsdag, som jeg skrev om sidst, blev som den plejer en lidt træls dag - præget af dårligt humør og generelt problemer på hjemmefronten. Kærestens og min årsdag (d. 14/1) blev også noget værre lort og generelt var januar ikke en måned jeg ser tilbage på med megen glæde.

Jeg er i februar blevet sygemeldt til og med sommerferien, selvom jeg ellers helst ville stoppe helt (som i nok har kunne læse i forrige indlæg). Min støttelærer mente dog at jeg er for dygtig til at smide håndklædet i ringen og hun foreslog at jeg udover at blive sygemeldt, burde prøve mig frem med antidepressiv medicin, da intet andet har hjulpet indtil videre - og jeg har faktisk, så sent som igår, været ved lægen og har nu fået en recept på Sertralin. Så nu må vi se om jeg kan komme ovenpå igen.

Udover medicinen, så er kæresten og jeg igang med at hjælpe hans gamle bedstemor med at flytte ud af hendes store hus og ind i en beskyttet ældrebolig. Det er virkelig hårdt, da hun er små dement og har boet i sit hus i ca. 63 år og derfor (forståeligt!) har svært ved at skulle flytte. Det er dog kun en gade væk fra huset, men det er meget svært for hende. Det er dog også svært for os, da vi går derude næsten hver dag og kæmper for at få ryddet ud i og pakket hendes ting ned. Vi har begge psykiske problemer og resten af familien er ikke i stand til at hjælpe. Så alt hænger på kæresten og jeg og det er altså et 3. etages hus vi snakker om.

Det er slet IKKE nemt at få pakket hendes ting, da hun har meget svært ved at tage beslutninger og glemmer vores aftaler hele tiden (derfor får vi hele tiden skæld ud når noget er smidt ud eller røget på genbrug, også selvom hun selv har besluttet at det skulle det). Så kæresten og jeg er godt smadret psykisk og fysisk. 
Udover at bedstemoderen skal flytte, så er vi igang med at forske i, om vi kan købe hendes hus med et gældsbrev (familiekøb). Det er dog et meget ringe hus, som ikke er blevet synderlig renoveret i dets levetid indtil nu (det blev bygget i 1953). Det er nærmest som at lande i en tidslomme, men det betyder så også at der skal laves rigtig MEGET for at det ville være beboeligt. 

Der skal laves gulve næsten overalt, der er fugt i den vestvendte mur og væggene er fugtplagede og skal fikses, hele førstesalen skal totalt renoveres, der skal nyt køkken og dertil skal en væg væltes og så skal alle vandrør og radiatorrør (samt radiatorer) skiftes. Derudover skal der tapeseres og males overalt, da der lige nu er brune og røde dørkarme og gulvlister, blomstrede tapeter og 60'er nuancer über alles! Og nej det er ikke retro på den fede måde - desværre. Så det kræver finanser og energi at få det gjort til at hus vi kan flytte ind i.

Der har næsten ikke været andet end problemer siden vi startede med at forske i det. Prisen er ret høj i forhold til hvad der skal laves, så det er en stor kamel der skal sluges, samt at jeg så skal bo i kærestens fødeby - sammen med svigermor og bedstemor som naboer (kill me now!). Jeg gør det kun for kærestens skyld, da han har drømt om at overtage bedstemorens hus altid. Det er hans bedstefar der har fået det bygget i sin tid og han har så mange gode minder derfra. Jeg er dog ikke altid så begejstret for byen og især ikke svigermekanikken, men det er nok den eneste mulighed vi har for at få et hus.


Psyken er virkelig på prøve i disse dage. Jeg kan mærke mine grænser blive overskridt og bliver også nødt til at sige fra når det bliver for meget. Jeg kan ikke overskue så meget af gangen, så alle de forskellige problemer der kommer i løbet af gennemgangen af huset, gør at jeg bliver mere og mere stresset, da jeg har svært ved at se hvordan det skal blive beboeligt. Jeg duer ikke til at bo i byggerod, da jeg ikke kan klare når alt bliver beskidt og jeg ikke kan slappe af før det hele er fikset. Så håber vi kan gøre stueetagen i stand inden vi flytter ind.

Forrige weekend havde vi taget en velfortjent friweekend, som dog blev tilbragt med min familie på Sydfyn. Jeg fik bagt fastelavnsboller og hygget med familien og især min søster. Hun er virkelig en god støtte for mig i disse tider, da jeg har svært ved at snakke med kæresten om alle mine bekymringer og problemer, så hun får ørerne tudet fulde af alt mit lort! Tak søs fordi du gider!

Alt er dog ikke kun noget lort herhjemme og fik da også nogle dejlige fødselsdagsgaver og en dejlig valentinsgave af kæresten. Han gav mig 5 ting i fødselsdagsgave (den 12/1): to flotte Royal Copenhagen påskeæg, et Kähler lyshus (som jeg har villet eje længe!), en Bjørn Wiinblad skål i juledesign og sidst men ikke mindst Det store spring af Jojo Moyes.


I valentins gave fik jeg denne flaske i Blå Mega Riflet. Den har jeg ville have længe og blev virkelig glad for den! Kæresten havde også købt en virkelig smuk og kæmpe stor vase i Blå Mega Riflet 2. sortering, men jeg fik ham overtalt til at aflevere den tilbage, da det ikke kan betale sig at købe 2. sortering i Royal Copenhagen - medmindre det er udgået - da der ingen brudgaranti er. Ikke at jeg ikke gerne ville have vasen (for det ville jeg! Den var SÅ flot!!!), men ville være virkelig ked af hvis de 800 kr skulle ryge på gulvet fordi en kat synes den skulle det, og så ikke have en brudgaranti - nej. MEN jeg var SÅ glad for tanken og fik også kysset ham en del for den! Han har dog købt mig en ting som "plaster på såret" og den er endnu ikke kommet på lager i butikken, men er betalt. Så den må i se når jeg får den hjem! 


På trods af alle vores problemer, så er jeg virkelig en heldig kartoffel - også selvom han så ikke gav mig en masse lækre gaver. Alt den støtte og hjælp han giver mig er nok. Han tager med mig til lægen, når jeg ikke kan overskue det. Kører mig til de ting jeg skal til. Lytter og finder sig i mine særheder. OG så er han altid god til at give mig en krammer når jeg har mest brug for det. Så jeg er virkelig heldig at have ham i mit liv. Forhåbentlig får vi snart købt et hus, får det renoveret henover forår og sommer og kan flytte ind i efteråret. Så kan vi endelig få en fast base og bygge vores fælles liv der. Det skal nok blive godt i sidste ende - selvom vejen dertil er meget lang og MEGA hård!

Weekenden her skal bruges på at få pakket lidt flere ting ned ude hos bedstemoderen, samt at få ladet op inden det virkelig går løs i næste uge. Hun får nemlig nøglerne på tirsdag, og så skal der flyttes! Krydser fingre for at det går nogenlunde smertefrit for alle parter! 

God weekend til jer - og nu er jeg tilbage igen - forhåbentlig!

2 kommentarer:

  1. <3 Du ved jeg altid vil være her for dig.

    SvarSlet
  2. Jeg vil anbefale dig at prøve at se programmet Husdrømme på SVT (svensk kanal). Der kan du få et indblik i folk, der enten renoverer eller er ved at bygge deres drømmehjem. Programmet giver et godt indblik i virkligheden ved at udføre sådanne projekter i forhold til tidshorisonten, de problemer der kan opstå og hvordan det kan påvirke et forhold. Det kan ses på SVT1 (med danske undertekster hvis du har YouSee) eller online her:
    http://www.svt.se/husdrommar/

    SvarSlet