søndag den 16. november 2014

The TBR Tag

Jeg læste min søsters blogindlæg hvor hun er med i en TBR tag-leg, hvor man fortæller om de bøger der er på ens To-Be-Read liste (deraf navnet TBR). Hun taggede alle der kunne have interesse i at deltage og derfor er jeg hoppet med på vognen, da jeg har en LANG TBR liste. Jeg er en bogelsker/bogorm (kært barn har mange navne) og har før i tiden ikke lavet andet end at læse bøger ugen lang. Dog er der i de sidste 4 år ikke blevet læst så intenst som tidligere og derfor er min liste vokset dramatisk! Så jeg tænker at denne leg lige er noget for mig! Here it goes...


1: Hvordan holder du styr på din TBR liste?

Faktisk har jeg slet ikke helt styr på min TBR liste (host), men jeg har læst at min søster og andre bruger Goodreads til at holde styr på deres og derfor tænker jeg at det er en god måde at holde styr på den i fremtiden, da jeg ellers vil komme til at glemme mange af mine TBR (som jeg glemmer så meget andet - host-alzheimers!). Så jeg har lige fået lavet mig en "bruger" derinde, så jeg i fremtiden kan få mere styr på listen og jeg ikke går glip af alle dem jeg glemmer! Dermed ikke sagt at jeg ikke ved/husker hvilke TBR jeg har, men bare ikke nødvendigvis allesammen. Så dem jeg nævner her er oftest nogle jeg har købt og har stående, fordi jeg har lyst til at læse dem, men endnu ikke har fået gjort (giv mig 48 timer i døgnet).

2: Er din TBR mest e-bøger eller print?

Alle mine TBR er print, som alle mine læste bøger også er - rigtige bøger som jeg kalder dem. Jeg elsker at eje dem - se dem stå på min bogreol - mærke siderne og høre lyden af papiret når man bladrer i bogen - nyde duften af papir og blæk (I'm a printed-book-freak and I love it!)! Det kan og kommer en e-bog aldrig til at kunne give mig! Så jeg holder mig til de printede - så længe det er muligt! Samt at jeg ikke kan holde ud at læse på en skærm - og af samme årsag printer jeg alt der skal læses af digitale dokumenter. 

3: Hvordan beslutter du, hvilken bog du vil læse?

Jeg vælger ganske simpelt den verden jeg har mest lyst til at dykke ned i - jeg bliver ét med mine bøger og derfor skal universet og historien passe med mit humør på læselyst-tidspunktet. Nogle gange bliver mine ynglinge genlæst og andre gange vælger jeg det nye univers jeg har forelsket mig i. Så det er ikke altid mine TBR bøger (de "nye") der bliver læst først når læselysten melder sig, men oftest genlæser jeg også og derfor er min liste af TBR rimelig lang efterhånden. Man har jo sine præferencer ikke!? Harry Potter-bøgerne, Jordens Børn (Hulebjørnens klan osv. af Jean M. Auel), Twilight-bøgerne og mange flere er blevet læst om og om igen - ganske simpelt fordi jeg havde lyst til at gense/opleve deres univers igen (og det kommer til at ske igen og igen resten af mit liv).

4: Den bog, der har været længst tid på din TBR

Det må være 2'eren til Skarnbassen flyver i skumringen af Maria Gripe - Jeg læste 1'eren, da jeg gik i 5. klasse (endnu en bog der er blevet genlæst 1 million gange) og jeg forelskede mig i historien. Desværre var folkeskolens bibliotek blevet berøvet af 2'eren og derfor har jeg aldrig fået serien(bestående af de to) læst færdig! Så den er efterhånden ved at være en gammel sag på min TBR, men den bliver aldrig glemt! Jeg har dog set at den kan lånes på mit nuværende bibliotek i Viborg og derfor må jeg tage mig sammen og få den lånt (ved godt det er en børnebog, men jeg SKAL have den læst færdig og opleve hvordan forfatteren ville afslutte historien). Jeg er også MEGET interesseret i at få den købt, så jeg leder alle steder jeg kommer hen (loppemarkeder, genbrug og antikvarer). 

5: En nyligt tilføjet bog til TBR listen

Det er klart "Divergent trilogien" af Veronica Roth, og det skyldes især at jeg har set filmen, og som altid har bøgerne mere at byde på. Hvilket betyder at mine forventninger til trilogien er høje, da jeg synes filmen var mega god. Det er helt klart en serie jeg skal have fingrene i, så snart pengepungen tillader det! :) Universet er interessant og jeg kan ikke vente på at dykke ned i det mellem siderne!
Derudover er det også værd at nævne de nyeste i serierne: "Morganville Vampires" af Rachel Caine, "House of Night" af P.C. Cast og Kristin Cast samt "Vampire Diaries" bøgerne af L.J. Smith - da jeg mangler disse og dermed også at læse dem færdig. Kan IKKE vente med at få fingrene i dem! 

6: En bog fra TBR listen, der kun er der, pga coveret

Dem ejer jeg ikke nogen af, men jeg bliver da sommetider lidt interesseret ved at kigge på selve coveret, og det er vel også derfor at man gør meget ud af et cover? Jeg ELSKER bøger der ser godt ud udenpå, men det betyder ikke at de kan "sælges" til mig udelukkende på udseendet - præcist som det er ift. mennesker. I don't judge a book by its cover - or do I?
Jeg har dog købt en serie "The Shiver Triology" (Shiver, Linger og Forever) af Maggie Stiefvater. Mener dog ikke kun at det var coveret der gjorde det, men det hjalp i hvert fald på købet, at de er enormt flotte udenpå - de er på min TBR liste og er derfor ikke læst endnu, så ved faktisk ikke om de var deres "udseende" værd. ;) Det må tiden vise! (Morale er godt og dobbelt-morale er dobbelt så godt!)

7: En bog fra TBR du ikke har planer om at læse

"Zarens Dværg" (Yup! Det ER titlen) af Peter Fogtdal. Jeg købte den igennem Gyldendals Bogklub (fordi jeg glemte at afbestille den - host-alzheimers!) og jeg har forsøgt mig lidt med den, men FUCK den er ringe og faktisk ret klam. Dværgen er en lille tyk (ikke at det gør mig noget - er selv hval) og usoigneret "underholder" for Zaren i 1700-tallet. Hendes sprog er grimt (hvilket normalt ville tiltale mig!) og hun har en kæreste der hedder Stodderen (gad vide hvor han har det navn fra!?). Eller så langt nåede jeg i historien, før jeg faldt fra. Normalt ville disse ting ikke afskrække mig - nødvendigvis - men jeg blev bare ikke fanget. Den er simpelthen for sær. En dværg der optræder/underholder de rige og har ifølge mine erindringer underlivsproblemer(kønssygdomme)... Do I need to say more!?

8: En endnu ikke udgivet bog, som jeg glæder mig meget til

Hmmm... tja det ved jeg faktisk ikke. Jeg glæder mig bare eminent til den næste bog der kan tryllebinde mig og føre mit ind i et univers der er mere spændende end det jeg lever i. Jeg ser frem til at blive forelsket, bange og lykkelig som den hovedperson jeg bliver plantet i - ser frem til at blive forandret og være en anden i den korte tid det tager at deltage i bogens eventyr. Jeg kan faktisk næsten ikke vente - uanset hvilken bog det så måtte være!

9: En bog alle andre har læst, men som du stadig har til gode

Det må være George R. R. Martins "A Song of Ice and Fire" serie - jeg har endnu ikke fået dem læst, men fik de 7 af dem i julegave sidste år af min elskede kæreste og jeg glæder mig som et lille barn til at kaste mig ind i bøgernes sider. Jeg ser selvfølgelig tv-serien og på trods af lidt for mange bare patter, så nyder jeg at se den! Så den har jeg tid gode!

10: En bog alle anbefaler dig

Den var straks værre - de eneste bøger jeg som sådan er blevet anbefalet er: "Sweep" serien af Cate Tiernan - og dem har min søster anbefalet mig. De lyder som om de er enormt spændende og håber jeg en dag kan få råd til at få dem til at stå på mine boghylder. 

11: En bog på TBR listen, som jeg glæder mig særligt til

"Julemandens Død" af Kenneth Bøgh Andersen - Den købte mig og kæresten sidste år, da vi var ude og shoppe med min søster, som også købte den. Vi havde planlagt at vi skulle læse kapitlerne højt hver dag i December - det er en form for en julekalender-fortælling - men det nåede vi ikke at blive færdige med, da tiden løb fra os. Men i år skal det være! I år skal vi læse den højt for hinanden og sammen opleve dens univers (hvis ellers Stig kan holde sig vågen!). Den er på min December-TBR liste!

12: Antallet af bøger på min TBR liste

o.O Tror det er nemmere bare at sige at min liste er uendeligt lang - for der er jo stadig alle de bøger jeg endnu ikke ved jeg skal have læst, men som bare ligger derude og venter på jeg finder dem! Så et præcist antal kan jeg ikke komme med, men herhjemme på hylderne er der i hvert fald 50 stk. hvis ikke mere. Et nærmere tal kan jeg ikke give. 


Det er meningen at man skal slutte af med at tagge nogen, men da jeg ikke kender så forfærdeligt mange bloggere og ikke ved nøjagtigt hvem der læser med derude (hvis der er nogen), så vælger jeg at tagge dem der kunne have interesse i at være med i denne TBR tag-leg. :) I må gerne smide et link i kommentaren hvis i ønsker jeg læser jeres bidrag.


2 kommentarer:

 1. Jeg har hørt din søster rose "Julemandens død". Hvad synes du om den? :)

  Jeg må til at få den læst. Kan man godt læse den, selvom man kommer i januar/februar måned? haha :D

  God dag.
  Mvh. Mie, Mizzepii.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har endnu ikke færdiggjort den (den er stadig på min TBR-liste), men det jeg HAR læst har været godt. Den er self. mest til unge og børn, men ønsker man julestemning og lidt "gys" så er den faktisk ret god.

   Jeg tror man ligesom julekalendere kan læse den når som helst lysten melder sig til lidt jul. Jeg ser f.eks. julefilm og kalendere hele året rundt, selv på en varm sommerdag ;)

   Slet